travel

Nu bär det snart av till Gran Canaria. Har inte riktigt packat klart än, så det är väl bäst att jag gör det snart. Vi åker hemifrån ungefär 14.10 och då ska vi in till taxistationen. Taxin går 14.30, vilket betyder att vi kommer att få sitta på Kallax och vänta i 2,5h eftersom att planet går 18.00. Men så blir det när man inte har någon som kan köra oss till Kallax. Vi får helt enkelt fördriva tiden på något sätt på Kallax, det ska nog gå bra. Det är lika bra att vänja sig med att vänta eftersom att flyget tar ca 6h och sedan ska vi åka buss till hotellet. Vi kommer nog att vara framme mitt i natten nån gång, så det är väl bara att gå och lägga sig direkt. Jag vet dock inte om det kommer at bli någon uppdatering på bloggen medan jag är borta, så jag kan inte lova något, ni får helt enkelt se hur det blir. Annars så tar jag väl och skriver något när jag kommer hem. Hade bra här hemma, vi ses igen nästa onsdag!

Här får ni smakprov på var jag kommer att befinna mig:

                                                           

tomorrow

Har hunnit träffa några av mina kompisar en stund under kvällen. Vi spelade kort och hade allmänt trevligt. Kommer att sakna dem även fast jag bara är borta en vecka! Nu ska jag snart ta och packa lite mer så att det inte blir så stressigt imorgon. Måste dock se till så att jag inte packar för mycket. Det är lite knepigt de där med att packa faktiskt.

sun

Ännu en solig dag. Det är så mysigt. Hade tänkt ta en promenad i solen, men det hann jag inte. Jag var tvungen att fara in till stan och köpa de sista sakerna till resan. Glömde t ex att köpa schampoo och sånna saker när jag var på stan igår. Nu ska jag snart äta och sen ska jag och träffa några kompisar en stund. Vill ju träffa dem innan jag far. Sen blir det nog att packa resten av kvällen.

undiscovered

Nu börjar det närma sig. Idag har jag varit på stan med mamma och köpt nödvändiga saker till resan. Sen har jag, tomas och pappa varit och hälsat på farmor på mogården. Jag skäms över hur längesen det var jag träffade henne! Det var väldigt trevligt och farmor var lika gullig som vanligt. Jag har bestämt att jag måste fara dit oftare, vi bor ju trots allt ganska nära varandra. Efter vi var hos farmor for vi och hälsade på Pia och Elise. Vi satt och fikade och pratade, det var trevligt. När jag kom hem började jag att ta fram kläder och andra saker som jag ska ta med mig till Gran Canaria. Så imorgon är det dags att packa ner dem.

white wall

Pluggandet hos Ulrika gick bra, trots att det var fruktansvärt tråkigt. Men nu har vi i alla fall det mesta klart till debatten eftersom att vi inte kommer att träffas nått mer. Just nu sitter jag och väntar på mat, idag ska vi äta fläskfilé och potatisgratäng. Mums! Efter maten ska jag in till norrfjärden och träffa några. Det blir trevligt.


iskall

image30En iskall dusch. Hur många gillar det egentligen? Inte då jag, men idag blev det en iaf. Så går det när man har en bror som duschar i evigheter även fast man har sagt till honom att man ska duscha efter honom. Tror ni då att det finns varmvatten kvar? Nä, inte det. Så jag fick duscha riktigt snabbt. Hädanefter tänker jag duscha före honom. Jag har varit med om nog många kallduschar.

line of fire

image29Har nyss vaknat och ska snart gå och ta något att äta. Kring ett ska jag fara till Ulrika och plugga. Ja ni hörde rätt, plugga! Usch, jag känner verkligen inte för det, men det måste göras innan jag åker utomlands. Vi ska jobba på klimatdebatten, det är som ett mini FN-rollspel skulle man kunna säga. Man ska ha ett inledningsanförande, sedan ska man debattera och sedan ska man utifrån det man har hört analysera och göra ett avslutningsanförande. Jag och Ulrika representerar Sverige, det var dock inte vårat förstahandsval, men vi hamnade i en omröstning och fick välja det som fanns kvar.

weather

Ena sekunden är det sol och blå himmel. Andra så snöar det massor och himlen är grå. Det är det typiska "påskvädret" som dragit sig över oss. Eller aprilväder som det också kan kallas. Jag och Karro vaknade halv tio idag och då hade vi bara sovit 6 timmar. Då var lite jobbigt att stiga upp, men med de nybakta frallorna i magen vaknade vi till. Sedan såg vi film innan Karro skulle hem och i samma veva som vi skjutsade hem henne så åkte vi in till stan. Jag fyndade en del saker som kan vara bra att ha till resan. Under tiden vi gick på stan började jag känna att jag inte har sovit så mycket, så det blir förmodligen en tidigare kväll idag. I alla fall tidigare än igår.

image27        image28

sing

Nu har vi gapat och skrikit ett bra tag. Sjungit sing star alltså, och nej vi har inte vackra sångröster! Men kul har vi ändå. Ikväll har vi också hunnit med att spela eye toy, det var ju hundra år sedan! Det är faktiskt ganska jobbigt, enligt mig iaf. Sen har vi även hunnit med att komponera en hel del egna låtar. De är såklart av högsta klass!

image26

closed

Igårkväll blev det som sagt en hemmakväll som för mestadels spenderades framför datorn. Det är ju så lätt att fastna framför datorn i flera timmar. Det var ganska skönt att ha en lugn kväll även fast jag gärna hade varit med och spelat lasergame. Idag är en dag när inget är öppet, ifall man vill in till stan eller träna på step in så går det inte. Det är som lite tråkigt, men man kan ju alltid umgås hemma med någon. Så ikväll kommer Karro och ska sova över här, det blir nog trevligt. Ska väl ta och städa lite i mitt rum innan Karro kommer. Ha en bra kväll!


spara pengar = tråkigt

Det skönaste med lov är att man får sova, det tycker jag i alla fall. Imorse när jag precis hade vaknat ringde Karro och ville att jag skulle följa på stan. Jag tvekade inte, att gå runt på stan är ju alltid trevligt. Så vi åt lunch på stan och Karro köpte en hel del kläder. Hon kunde inte sluta helt enkelt. Själv så fick jag se till att inte köpa något. Jag måste ju spara pengar till resan. Det är tråkigt att spara pengar. Men i och för sig så blir det ju mycket roligare om jag kan shoppa mer i Gran Canaria, det är ju inte varje dag man är där! Dock så kändes det lite surt att jag inte kunde följa på lasergame ikväll. Menmen, jag kan ha en mysig hemmakväll istället.

lov

Nu är det lov igen. Grymt skönt! Har inga speciella planer så jag får väl se vad som dyker upp. Eller jag har planer men jag vet inte var och när. Förutom nästa onsdag då det bär av till kanarieöarna. Kommer bli skönt att försvinna från kylan ett tag. Vet dock inte hur varmt det kommer att vara där, men jag hoppas att vädret håller sig bra under veckan vi ska vara där. Annars så finns det säkert en massa andra saker att göra om vädret skulle svika.


damaged goods

De två senaste dagarna i skolan har inte varit särskilt jobbiga. Igår fick vi sluta 11 eftersom vi hade tagit ut komp på historian och när vi satt på svenskan idag fick vi veta att vi fick sluta 12.30 istället för 16, inte illa va!? Så när jag kom hem såg jag på gamla OC-avsnitt som jag somnade till, det var grymt skönt kan jag lova. Efter middagen for jag på träningen, den gick rätt bra även fast träningsvärken gjorde benen väldigt sega. Men träningsvärken har snart gjort sitt, för jag känner att den börjar lämna kroppen nu. Kroppen börjar dock bli ganska sliten nu så här i slutet av badmintonsäsongen, min högra vad och benhinnorna börjar visa lite överansträngning. Men säsongen är ju snart slut så då får jag vila upp mig till nästa. Frågan är bara om jag ska ta och fara på en sista tävling, som är i Umeå. Där har jag aldrig varit och tävlat de kanske skulle vara kul med lite nytt.

Imorgon har jag extra lång sovmorgon till 10.25, det blir skönt! Men vi har dock matteprov direkt när vi börjar. Känns ganska jobbigt, men jag hoppas att det går bra, för sen är det ju så gott som påsklov! Lektionerna efter matteprovet kommer nog bara att flyta förbi.

polarfjädern

image25Imorse fick jag bokstavligt talat rulla ut ur sängen. Jag kunde knappt röra på mig och att springa upp och ner för trappan för att hämta en del saker gjorde det inte bättre. Det tog sin tid att ta sig ner för trappen. Men så blir det när man spelar många badmintonmatcher och glömmer bort att stretcha ordenligt. Jag brukar faktiskt vara bra på att komma ihåg att stretcha, men tydligen inte i helgen. Helgen i Kiruna har däremot varit väldigt rolig och trevlig, så jag bryr mig inte om träningsvärken. Det är alltid kul på tävlingar och det beror mest på det underbara sällskapet! Helgen har bjudit på en hel del långa och jämna matcher som i slutet resulterade med en tredjeplats i singel och en andraplats i dubbel för mig.
dubbelmatch (ida och jag på andra sidan)

kiruna

Nu åker jag snart till Luleå för att sedan åka tåg därifrån till Kiruna. Det är bara att ringa eller sms:a om ni känner för det, det är alltid skoj. Första matchen är 9.30 imorgon, så ni kan ju hålla tummarna för mig även fast ni förmodligen ligger och sover. Kommer tillbaka igen på söndagkväll, hade bra!

pack

image23Jag har inte tagit mig speciellt mycket tid att skriva blogg i veckan. Det känns som att jag inte har något alls att skriva om just nu. Så tyvärr blir det inte något innehållsrikt blogginlägg idag heller.

Ikväll ska jag inte göra något speciellt förutom att packa. Ska ju åka till Kiruna imorgon och tävla lördag-söndag. Sedan kommer jag nog bara att slappa precis som jag har gjort hela veckan. Men nu ska jag gå och äta kladdkaka, för mamma har tydligen bakat en. Mums.


relief

Äntligen kan jag pusta ut. I måndags hade vi muntligt samhällsförhör och idag höll jag ett tal om migrän. Det gick väl ganska bra, så nu är man av med det. Är så grymt skönt att inte behöva plugga på något. Då kan man ju sitta och slappa framför tv:n hela kvällen. Det är nästan inget kvar att göra före lovet nu! Annars så jag har inte allt för mycket att berätta för omvärlden för tillfället.

subject

Det är söndag. Vilket innebär träning och plugg. Idag måste jag plugga samhälls eftersom jag har ett muntligt prov imorgon. Och det är inte lite man ska kunna heller! Sen måste jag även skriva ett tal som ska vara ca.3 min som jag ska hålla på tisdag. Vi fick välja vad vi ville och det gjorde det inte lättare för mig, jag hade ingen aning om vad jag skulle prata om. Men nu har jag kommit på ett ämne, det blir migrän som jag ska prata om. Det har jag då erfarenhet av, så det kanske blir lättare.Träning är det ju idag också, det är som bra att få ett avbrott i pluggandet.

Igår var jag en sväng på stan och köpte en hög midjekjol från MQ som passade mig. Sensation! Den var grymt snygg, men jag vet inte om jag ska behålla den eller inte. På kvällen for jag till Rebecka för att se melodifestivalen med henne, Emma och Karro. Det var trevligt.

tradition

Det blev något fel igår när jag skulle publicera inlägget. Så, här har ni gårdagens inlägg:

Efter skolan gick vi på stan och fikade och sen gick vi runt på stan, som vanligt. Det är ju fredag och har blivit lite av en tradition. Det började med att det var jag Rebecka och Emilia, men sedan var vi helt plötsligt: Jag, Rebecka, Emilia, Karro, Elin, Sofia och Anna. Men det är ju alltid trevligare med fler såklart. När vi satt och fikade på krokodil började vi diskutera om vad jag kunde prata om på talet som jag har på tisdag. Tiden gick otroligt fort och jag pratade på om allt möjligt som har hänt i mitt liv kändes det som. Haha. Men jag kom i alla fall fram till att mitt tal ska handla om migrän. Tänkte bara nämna att jag gjorde ett inköp och det var en röd skjorttunika från gina tricot.

På kvällen for jag till Emma Sjölander för att sjunga sing star med Karro och Rebecka. Vi sjöng flera timmar och det kanske inte var det bästa för min redan förkylda hals. Menmen, skoj var det.


dress

Borde egentligen sova nu. Men istället gör jag annat, kom bland annat på att jag sett en söt klänning på ellos för ett tag sen så jag sökte upp den igen. Och här är den, somrig med blommor. Finns i andra färger också men jag tycker den blommiga var sötast. Det var då bra pris också! 99kr.

              

Jag längtar verkligen efter sommaren!


irreplaceable

Simning på idrotten idag. Det var riktigt skoj faktiskt och ganska jobbigt också. Men simning är ju en riktigt bra träning, borde egentligen fara och simma oftare. Det är ju skoj med lite omväxling i träningen. Efter idrotten var det estetval, alltså syslöjd. Jag gjorde klart min egendesignade väska och den blev väl ganska bra. Nu har jag en ny idé på vad jag ska göra, en hög midjekjol. Jag har varit på jakt efter en sådan hur länge som helst. Men de passar nästan aldrig på mig, de är alltid för stora i svanken eller något sådant. Så nu ska jag göra en egen och den kommer förmodligen att passa bättre på mig. Frågan är bara om den kommer att bli tillräckligt snygg för att användas. Det återstår att se.

Efter skolan hämtade jag min "nya" mobil. Likadan mobil som tidigare, enda skillnaden är att den är ny. Var tvungen att reklamera den förra eftersom att knapparna sprack hela tiden. Är dock skeptisk till om knapparna kommer att hålla på den nya.. Om de inte gör det hoppas jag på att få pengarna tillbaka så att jag kan köpa en annan mobil.
Sedan gick jag och köpte ett par nya vita ballerinaskor på Wedins. De passade bra och är förmodligen de närmaste jag kan komma mina gamla ballerinaskor som verkligen är världens skönaste! Inget kan slå de gamla. Synd bara att de är på väg att rasa ihop. Så det var helt enkelt dags med ett par nya.

far away

image16Vi börjar 9.30 på onsdagar, men idag var jag tvungen att fara mycket tidigare till skolan eftersom att jag var i skuthamn. Bussen som går 9.10 går inte från skuthamn så då blev det 8.25 bussen. Kändes lite jobbigt, men det fick duga. När jag kollade hur kallt det var ute märkte jag att det var -13, så jag blev ju inte speciellt gladare för det. Men när jag gick mot busshållsplatsen så märkte jag att det var riktigt vackert väder idag. Solen lyste och det var vindstilla. Att det var -13 tänkte jag inte alls på, för solen värmde och det var en härlig vinterdag. Så även fast jag var tvungen att ta den tidiga bussen så var jag glad. Men ärligt talat är jag ganska less på vintern, det får gärna bli sommar snart!

we'll go on

Skola igen. Det var jobbigt att stiga upp imorse, men som tur var så hade vi kort dag. Efter skolan gjorde jag inget alls, var bara allmänt lat. Jag tror dock att den här veckan och resten av tiden fram till påsklovet kommer att gå fort och det glädjer mig. Ikväll ska jag bara ta det lugnt och se på tv.

Saker att se framemot de kommande veckorna:
  • V.11, Badminton i Kiruna 15-16/3 "Polarfjädern"
  • V.12, Påsklov på torsdagen
  • V.13, Kanarieöarna 26/3

breathe

Varför ska det vara såhär
Det är bara till besvär
Varför alltid bry sig om andra
När det bara blir fel..

jag vill inte ha det såhär


all good things come to an end

Då var lovet slut för den här gången. Känns lite jobbigt, men det är ju ändå bara 2,5 veckor kvar till påsklovet, så det är bara att stå ut. Det blir ju i alla fall trevligt att träffa sina klasskompisar igen.

Igår hade jag tänkt skriva ett inlägg när jag kom hem från Ikea, men så blev det inte. För när jag kom hem satte jag mig och såg melodfestivalen och direkt efter det kom Hanna till mig. Så innan jag hann stanna av så var klockan 01.00 och då kände jag inte för att skriva något inlägg. Men jag kan ju snabbt berätta att gårdagens Ikeasväng gjorde att jag köpte en del saker till mitt rum. Men den som köpte mest var såklart min bror som snart ska flytta. Vi var på Ikea väldigt många timmar så vi hann inte träffa våra kusiner. Det får bli en annan gång.

För att återgå till dagen, söndag. Behöver jag säga mer? Har slappat nästan hela dagen. Men jag blev faktiskt lite förvånad över mig själv, för sedan började jag städa badrummet och även lite i mitt rum. Så nu sitter jag och väntar på mat. Jag är riktigt hungrig efter allt städande.

skottår

I år är det skottår och den extra dagen var idag. Fast egentligen igår då eftersom klockan är efter 00.00. Tänk om det var så att om man var född den 29:e Februari så fyllde man bara år vart fjärde år, då skulle man leva länge. Haha. Men så är det ju inte, men tanken är lite rolig. Nu är det Mars, villket betyder att våran utlandsresa närmar sig med stora steg.

Idag har jag träffat Joakim från Älvsbyn för första gången på länge. Han är pappas föredettas barnbarn. Hängde ni med? Det var i alla fall kul att träffa honom igen. Nu borde jag dock sova snart, för imorgon ska jag till Ikea och även hälsa på mina kusiner. Vilket betyder tidig uppstigning.

RSS 2.0