emilia 17

Igår var det en ledig dag som spenderades på stan i ett antal timmar. Där åt vi glass och shoppade lite. På kvällen for vi till Emilia och grillade för att gratta henne. Vi blev även bjudna på fika och tårta, de har alltid så god tårta! Mums. Det var en väldigt trevlig dag med härligt väder.

canoe

Hade sovmorgon till 10.30 idag och då skulle vi paddla kanot. Det var rätt härligt och vädret var ju suveränt! På historian gjorde vi nästan klart våran analys som för övrigt är den sista saken vi har kvar innan sommarlovet. Sen hade vi även den sista syslöjdslektionen idag, jag visade upp min kjol, som faktiskt blev riktigt bra och sedan stickade jag klart mina tjocksockar. Eftersom jag var klar före lektionens slut så var det bara att fara hem tidigare. När jag kom hem var jag ute ett bra tag i det vackra vädret. Annars har jag bara tagit de lugnt och på kvällen såg jag film, Speed.

Imorgon är jag ledig igen eftersom vi inte har något att göra på våra lektioner längre! Snacka om skönt. Men Emilia och Rebecka har italienska och sen ska de in till stan. Så jag ska nog möta dem där sen. Blir att strosa runt på stan och äta glass. Mysigt.

free day

Som sagt så skulle jag ha sovmorgon till 13.35 idag. Men då skickar Emilia ett sms och säger att vi inte har några lektioner alls idag! Så jag är ledig idag. Emilia och hälften av klassen är fortfarande på skolan och gör sina nk-redovisningar, men sen är de också lediga resten av dagen. Har inga planer för dagen än, så jag får se vad den har att erbjuda.

already

Skoldagen bestod nästan bara av historia/engelska redovisningar. Vi gjorde bort våran i början och det gick rätt så bra. Det är väldigt skönt att ha gjort bort den. Nu är det bara historieanalysen som är kvar innan ett välförtjänt sommarlov! Imorgon blir det sovmorgon till 13.35 eftersom att jag redan har haft både historia/engelska redovisningen och nk-redovisningen. Det blir riktigt skönt.


Casio Exilim ex-z100

image41Sovmorgon till 9.30 idag eftersom vi inte hade någon matte, det var skönt. På samhällsen såg vi Lilja 4-ever, den är verkligen hemsk, men ändå bra. Efter det så hade vi historia och då gjorde vi klart sista sidan på PowerPoint så att vi kan redovisa imorgon. Sedan så cyklade jag hem och värmde gårdagens mat, grillat. Mums. Efter det åkte jag och mamma in till stan för att köpa en ny kamera. Det blev en Casio. Just nu ligger den på laddning så det ska bli spännande att testa den sen. Den hade tydligen ca. 30 olika funktioner, som portätt, solnedgång, höstlöv, barn, rinnande vatten och mycket mer. Så jag hoppas att den är bra. Något som jag däremot har tänkt skaffa i framtiden är en systemkamera! Det skulle vara kul. Men det får vänta för tillfället.

Nu ska jag snart ta och plugga lite. Känner mig inte så sugen på det! Menmen man måste ju.


great

image40Vilken härlig dag det har varit! Solade i flera timmar och det var verkligen skönt.  Sedan så blev det grillat till middag. Fläskfilé med klyftpotatis, grymt gott! Har även ätit tårta, det är ju trotsallt mors dag, så vi har firat mamma.
 Ikväll måste jag dock plugga lite, det är ju söndag.. Men det här är den sista söndagen jag kommer att plugga. För nästa helg har jag gjort klart allt plugg. Jag längtar!

För övrigt så är jag väldigt glad idag! Det är nog på grund av vädret.

esc

Har pluggat med Emilia och Rebecka idag. Observera, plugga på en lördag! Det var inte speciellt kul, men vi var så gott som tvungna. Så nu har vi skrivit klart våran redovisning iaf. Dags att börja plugga in det man ska säga då. Men vi var ute lite då och då också eftersom det var så fint väder. Har även hunnit med en del cykelturer och promenader i det fina vädret idag. Efter jag hade ätit så följde jag hem till Emilia där vi såg melodifestivalen. Det gick ju väldigt dåligt för Sverige! Sämre än väntat.

simple things

Jeansen var tyvärr för små, de var väldigt små i storlek kan jag säga! Men de var också grymt snygga, så jag ska skicka efter en ny storlek och hoppas på att de kommer att passa.

Jag har inga speciella planer för kvällen så jag kommer väl bara att ta det lugnt framför tv:n om jag inte får för mig något bättre. Men det kan ju vara skönt med en lugn kväll också.

friday

Då var det helg igen. Skönt! Det är mindre än 2 veckor till sommarlovet nu! Fatta vad glad jag är, och nu har jag nästan gjort bort allt i skolan. Dock är det en historia/engelska redovisning och en analys som ska göras. Men efter denna dagen så blev det 3 saker mindre att göra. Dessutom stannade jag, Emilia och Rebecka och skrev på våran redovisningen idag igen, så nu är vi snart klara.

Det är härligt väder idag och jag är glad, även fast jag möjligtvis känner mig lite stressad inför de sista sakerna i skolan. Men äsch, idag ska jag bara tänka på roliga saker!

Nu ska jag fara till konsum och hämta mina jeans som har kommit. Blir spännande att se om de passar. Ha en bra fredag! Puss

backajoggen

Efter våran första lektion idag så hade vi ett hål på ca. 3 timmar eftersom vi inte hade någon idrott. Men under hålet var jag, Emilia och Rebecka faktiskt lite effektiva, vi gjorde på våran historia/engelska redovisning. Sen var det dags för backajoggen, där man skulle gå, jogga eller springa 5 km. Det var tydligen ca. 1700 deltagare så det var ju inte så lite. Det var faktiskt ganska härligt eftersom de var så bra väder och vi bestämde oss för att gå i ett väldigt snabbt tempo, det var gode skönt. Efter backajoggen for det flesta hem eftersom vi fick det, men själv så gick jag till syslöjden för att jag måste hinna klart mina saker. Det är ju inte länge kvar nu!

stormsteg

Nu är nk-redovisningen gjord, det var väl inte den bästa redovisning jag gjort precis, men det fick duga. En sak mindre att göra innan sommarlovet som närmar sig med stormsteg. Det verkar även som att vädret börjar bli bättre, jag blir så glad när det är sol och varmt så jag hoppas verkligen det!

Hämtade min mobil som varit på lagning, så nu är knapparna lagade....IGEN.

phish food

image39For med mamma och handlade och då fick jag en Ben&Jerrys glass av henne! Mums. Den här gången blev det phish food, men hade dock tänkt köpa en som Emilia rekommenderat, men då var den slut så det får bli en annan gång. Ikväll ska jag sjunka ner i soffan och se Gossip Girl och Desperate Housewives och äta glassen. Sen blir det väl förmodligen lite plugg i reklamen så att jag kan min redovisning någorlunda bra imorgon.
 
Förresten så har jag beställt de där jeansen som jag pratade om för någon dag sen. Så de dimper väl ner en postavi i postlådan om några dagar.

study

Väckarklockan ringde 6.30, jag stängde av den och klev upp en kvart senare.  Jag orkade inte ta bussen 7.20 så det blev att jag cyklade istället. Men det var ju ganska bra väder så jag tänkte att det skulle bli bra, men sen när jag hade kommit en bit började det att regna. Inte kul, det var lite svårt att se och blöt blev jag. Men jag tog mig fram ändå. Däremot var det ganska skönt att cykla hem idag eftersom solen sken.

Hade tyskanationella läsdelen idag, det gick väl hyffsat ändå. Eftersom vi har gjort klart matte A kursen så fick vi sluta tidigare. Skönt.

Känner dock lite press nu på de sista sakerna. Har pratat betyg idag och det hänger på de sista sakerna i en del ämnen eftersom jag ligger på gränsen. Så jag måste väl se till att göra de sista sakerna extra bra och sen är det bara att hoppas. Har man chansen så ska man ju försöka iaf.

finish

Blev en ganska lång promenad med hunden och Elise idag. Det var väldigt skönt. Så efter det fick jag nya krafter och skrev klart min nk-redovisning, eller jag tror att den är klar iaf.. Sen är det väl dags att börja plugga in det jag ska säga också. Men det får bli imorrn. För nu ska jag nog snart lägga mig, kanske måste ta 7.20 bussen imorgon också! Usch säger jag bara. Men om vädret tillåter tänker jag cykla, så jag hoppas på det.

dream on

Det visade sig att bussen gick 7.20. Så jag och Elise fick springa till bussen. Vi blev väldigt förvånade över att bussen var så tidig, men sen när vi kollade i busstidtabellen så såg vi att de hade ändrat tiden till 7.20. Sommartidtabellen börjar nämligen gälla idag. Jaja, men vi hann ju iaf. Det var dock väldigt segt att stiga upp tidigt idag. Usch.

Stannade en stund efter skolan och gick till syslöjden så att jag ska hinna klart både min kjol och tjocksockar. Så jag var hemma kring 15. Men nu är jag nästan klar med kjolen iaf, så det är ju bra.

Idag måste jag ägna min tid åt att skriva en nk-redovisning, för jag ska redovisa på onsdag. Skönt att få göra bort det i veckan iaf, skulle inte vilja ha kvar det till nästa vecka som vissa har. Känns dock lite småstressigt, men det ska nog gå bra ändå.

regn/snö

Det blev inte att springa eller promenera för min del ikväll. Jag var dock väldigt sugen på att göra det, men jag gjorde inte det på grund av vädret. Jag vet, man ska inte skylla på vädret. Men det var så otroligt tråkigt väder, massa regn/snö. Ska det verkligen snöa i maj? Nä då blev det att vara inne ikväll istället. Om det är så här dåligt väder imorrn ska jag nog inte cykla till skolan. Då får jag nog ta bussen, men det vill jag helst inte eftersom den går kl. 7.25. Asså jag menar, man måste ju kliva upp jättetidigt då! Aja får se hur jag gör, men jag har ju iaf en kort dag imorrn.

Resten av kvällen ska jag nog plugga lite och se på tv. Tror även att jag ska duscha så jag slipper göra det imornn, för jag orkar nog inte stiga upp så tidigt och duscha. Jag vet, jag klagar. Men jag har verkligen svårt att stiga upp tidigt! Jag vill bara sova, sova, sova.

grey

Det känns verkligen att det är söndag. Det är en tråkig dag och jag vet inte vad jag ska göra. Har inte gjort nått speciellt under dagen heller, mest bara varit. Funderade ju på att fara ut och springa idag, men jag vet inte om jag vill, det är ju ruskigt ute. Men vem vet, jag kanske gör det senare ändå. Eller så kanske jag tar mig en promenad. Eller så går jag och lägger mig. Haha. Ja det finns många alternativ.
Något som jag har bestämt att jag ska göra vare sig jag vill eller inte är att plugga lite. Ska nog skriva på min nk-redovisning eftersom den kanske ska redovisas på onsdag.

cheap monday

Ska nog köpa ett par nya ljusa jeans så här till sommaren. Så jag funderar på att köpa de här cheap mondayjeansen. Tycker att de var riktigt snygga! Och de är ju ändå inte så dyra. Ett riktigt fynd. 

                    


things

Skönt me helg. Har inte gjort något speciellt, mest bara tagit de lugnt, sett film å sånt. Men det kan vara ganska skönt att bara vara hemma också. Imorgon blir det väl dock att plugga lite som vanligt, det brukar ju ingå plugg i en vanlig söndag för mig. Om jag har ork kan det hända att jag far ut och springer också.

Saker som ska göras innan ett välförtjänt sommarlov:
Tyskanationella läs
Nk-redovisning
Analysera en svenskabok
Tyskanationella uppsats
Skriva en våldartikel
Historia/Engelskaredovisning

Det är inte länge kvar nu! Men var har värmen försvunnit? Tycker det har varit kallt och tråkigt väder ute ett bra tag nu. Får hoppas att det vänder snart.


sleep

Trött, det är vad jag är. Blev en powernap efter skolan, fast jag lyckades faktiskt plugga lite innan jag somnade. Idag hade jag som sagt mattenationella och så höll jag mitt tal. Nationella kändes lite halvers, vet inte riktigt hur det gick. Talet gick ändå ganska så bra, så det är skönt att jag har gjort bort det nu. Ikväll ska jag plugga samhällsekonomi till provet imorgon och sen ska jag se DH. 

plugg

Det börjar närma sig sommarlov, men vägen dit är jobbig. Har en hel del saker kvar i skolan. Bland annat så ska jag hålla ett tal imorrn, usch. Menmen, får hoppas att det går bra. Imorgon är det även mattenationella i 2 timmar.. Just nu orkar jag inte plugga, men jag borde väl börja snart. Tänk om några veckor, så skönt det kommer att vara!

Klockan 17 ska jag vara på tennishallen för att hjälpa till på badmintonavslutningen för barnen, så det blir väl bra att få komma iväg och göra något annat ett tag.

no update?

Oj, nu var det längesen jag uppdaterade min blogg! Jag vet inte varför jag knappt har skrivit något i veckan, men jag antar att jag har varit upptagen med annat, framförallt att plugga. Men jag har haft en trevlig helg och jag finns kvar på bloggen, så jag ska skärpa mig.

ben&jerry's

image38Okej, jag måste hålla med. Ben&Jerry's är fruktansvärt gott! Jag förväntade mig faktiskt inte att det skulle vara så gott, men nu fattar jag varför de flesta tjatar om att det är så gott. Däremot är det väldigt dyrt, så det är ju inte något man köper varje dag precis. Men det kanske bara är bra att det är dyrt? Jag menar annars kanske man skulle köpa det för ofta? Och visst är det väl så att den som väntar på något gott väntar aldrig för länge..

right on

image37De senaste dagarna har varit underbara! Sol och värme. Jag brukar vara en sån som fastnar framför datorn i brist på annat att göra. Men de senaste dagarna har jag varit ute för det mesta. Dock så började det ju att regna och åska senare idag, men det är en annan femma.  Hann ju iaf uppleva solen ett tag. Däremot så kanske denna vecka inte bjuder på fullt så bra väder enligt väderprognosen, men man kan ju hoppas.

Jag pratar mycket om sol och värme tror jag, för när jag och Elise satt och fikade en dag sa hon: Du gillar verkligen sol va? Så jag tror jag ger det intrycket eftersom jag tjatar så mycket om sommar, sol och värme. Men ni som har fått det intrycket av mig har helt rätt!

may

Valborg igår. Det blev en trevlig kväll hos Elin, där vi åt 3-rättersmiddag.
Förrätt: Skagentoast  
Varmrätt: Pommes frites och grillspett
Efterrätt: Cheesecake
Förrutom detta åt vi också chips, popcorn och sådant gott.

Nu är det maj och vädret är på topp. Det var härligt att vara ute idag, kändes som en sommardag. Jag satt ute och läste min svenskabok i några timmar, så nu är den utläst. Vilket betyder en skolsak mindre att göra under minilovet. Imorgon måste jag skriva klart talet och skicka det till Urkund. Känns jobbigt, men det måste göras. Ska även till Luleå och shoppa imorgon. Får väl se om jag fyndar något.


RSS 2.0