gran canaria

År 2008 åkte jag och mamma till Playa del Ingles. Vi hade valt ett hotell som hade bungalows som var gryymt fint! Det var dessutom ett hotell med majoriteten tyskar så då kanske ni förstår att de var lite extra lyxigt? Tyskarna är ju kända för det.. Eftersom det var så otroligt mycket tyskar där, minst 90% så trodde ju självklart alla att vi också var tyskar. Hursomhelst så var det ett underbart hotell med ett underbart poolområde! Man behövde bara vifta lite med handen så kom någon och frågade vad man ville ha, vilket resulterade i måånga stora goda glassportioner under resans gång.

Vi var bara på stranden en dag dock eftersom att det var så blåsigt på stranden när vi var där så vi njöt vid poolen istället och solen sken varenda dag. Varje kväll så gick vi till centrum och åt supergod mat, jag måste säga att Gran Canaria har fruktansvärt god mat! Vi hittade dessutom ett favoritställe som vi åt på två gånger som hade kolgrillat kött och massor me andra godsaker.

Vi åt inte bara middag på kvällarna utan vi åt ofta stoora glassportioner på kvällarna också.. Det var ingen idé att köpa något där egentligen eftersom allt är så dyrt och alla kläder är antingen jättefula eller svindyra.

En "utlflykt" som vi gjorde var att vandra genom maspalomasöknen vid solnedgången. Det är sandkorn som har blåst ända från saharaöknen över havet och bildat en egen liten öken i maspalomas. Vi skulle som sagt ta en massa bilder på solnedgången men vi valde fel dag eftersom det blåste sjukt mycket och sanden virvlade runt och in i kameran så den slutade fungera för ett tag. Vi hann dock få några bilder ändå och det var riktigt fint med solnedgången och allt där men nästa gång får vi nog tänka efter lite mer.

Hursomhelst så gillade jag verkligen Gran Canaria och Playa del Ingles och jag skulle kunna tänka mig att åka tillbaka dit igen även fast det är lite väl dyrt..

+ Maten                                             - Dyrt
+ Fina hotell
+ Bra väder tidigt på våren
+ Trevlig befolkning


Bungalowen där vi bodde



Maspalomasöknen


Stranden

Våran favoritrestaurang


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0