jul

Har haft en underbar jul med jobb, familj och vänner. Nu är snart min julledighet slut och snart är det dags att åka tillbaka till umeå. Men först är det nyår och det blir förhoppningsvis lika bra som resten av lovet.

after xmas med mina favoriter

piteå

Är hemma i mitt kära Piteå! Jag och mamma har hunnit göra pepparkakshus och gå en sväng på stan. Sen har jag även hunnit träffa några av mina vänner som jag inte sett sen i augusti. Ska bli så kul att få träffa alla igen. Tänk att det redan är julafton imorgon, tiden går alldeles för fort. Men åh vad det ska bli mysigt, först måste jag dock avverka jobb mellan 8-11 men det ska nog gå bra. God Jul på er!

christmas time

Ikväll har jag och Ellen varit på indoor walking med jultema. Det var en massa jullåtar och hur jobbigt som helst, det var längesen jag var på ett sånt otroligt svettigt pass. Efteråt blev vi bjudna på pepparkakor och juleskum och sedan var det utlottning av 3 paket. Först läser hon upp mitt namn och sedan ellens.. Vad är oddsen egentligen!? Haha kul var det iaf och vi var helt klart värda varsin julklapp ;)


mozartkulor

Igår var det tredje advent och jag hade riktig julstämning. Markus var här och jag bjöd han på lite hembakt julgodis, glögg och pepparkakor. Jag bakade även mozartkulor, det tog sin lilla tid eftersom jag gjorde så många men de var bara mysigt och dessutom hade jag julmusik och tända ljus. De kan ju inte bli en så mycket bättre advent!

Mozartkulor:
250g mjuk nougat
200g blockchoklad (mörk eller ljus, jag valde ljus eftersom jag inte tycker om mörk)
Mandelmassa

Hur mycket man behöver av allt beror helt på hur många och hur stora kulor man vill göra.

1. Rulla nougaten till små kulor och låt de sedan stelna
2. Platta ut mandelmassan och klä in kulorna i den
3. Smält chokladen och doppa kulorna i chokladen
4. Låt stelna

alla tre ljus lyste så fint under bakningen

fina tjejer

I fredags hade vi en tjejfest där vi först lagade mat och sedan gick ut på allstar. Vi gjorde tacos med kyckling och pratade på som bara vi kan göra. De är fina tjejer de!


iksu

Åh vad iksu är bra! Är så himla kul att gå på en massa pass hela tiden. Veckan har hittills sett ut såhär:

Mån: Aqua power
Tis: Afro + core
Ons: Body combat
Tors: Inner strength

Idag testade vi något nytt; inner strength. Det var riktigt kul och jobbigt! Ett funktionellt träningspass med en massa roliga och riktigt jobbiga övningar.

Vi använde en pinne under nästan hela passet

fest

I lördags hade vi en liten klassfest, förfesten var riktigt kul, utgången mindre lyckad eftersom musiken var så tråkig. Men vi hade kul ändå! :)


klassisk fudge

Jag älskar ju att baka så det blev ännu en fudgesats. Men denna gång gjorde jag en klassisk fudge. Jag har letat efter det perfekta recepet och jag tror att jag har hittat det för det blev grymt gott! Detta recept är något svårare att lyckas med jämfört med det andra, men så länge man håller koll på smeten så går det bra.

3 dl vispgrädde
3 dl socker
1 msk smör
1 msk sirap
3 msk kakao

1. Blanda grädde, socker, smör och sirap i en kastrull.
2. Koka upp utan lock tills smeten klarar kulprovet, det stod ca. 40 min men jag kokade ca 25 min, så det gäller att hålla koll. Man kan även koka tills smeten är 125 grader.
3. Tillsätt kakaon och häll smeten i en mindre långpanna.

Dessa gobitar blev helt underbara!

marshmallowsfudge

Igår gjorde jag marshmallowsfugde och jag måste säga att det var den enklaste fudgen jag gjort! Fudge brukar nämligen vara ganska svårt att få perfekt men den här var lätt att få till och blev supergod.

2½ dl socker
2 dl vispgrädde
100g smör
25 st marshmallows (stora)
200g mörk choklad

1. Blanda socker, grädde, smör och marshmallows i en kastrull och värm under omrörning tills marshmallowsen smält.
2. Koka 10 min utan att röra om.
3. Ta av kastrullen från plattan och rör ner chokladen.
4. Häll smeten i långpanna ca. 20x30 täck med bakplåtspapper.
5. Låt stelna och skär sedan upp i bitar.


RSS 2.0