egenfixad utflykt

Imorse åkte vi iväg på en egenfixad utflykt tillsammans med en taxichaufför. Istället för att åka på en tur med massa turister på en massa ställen vi inte ville fara dessutom så snickrade vi ihop en egen utflykt till de ställena vi ville fara på. Våran chaufför var en riktigt härlig prick som gärna prata om allt möjligt och jag måste säga att invånarna här är otroligt duktiga på engelska. I thailand var det ju jättesvårt att bli förstådd och har förstår man inte att dom kan prata så bra engelska. Beror ju förmodligen på att malaysia har varit en brittisk koloni och dessutom så är malaysia lite rikare än thailand.

Något som är lite förvirrande men väldigt intressant är alla olika religoner som finns i malaysia. Buddhism, hinduism, islam och dessutom en massa små inriktning som kinesiskt-buddhistiskt, burma-buddhistiskt osv. Vi har som inte förstått vilka människor som är ursprungsbefolkningen här eftersom det finns indier, kineser, muslimer, kristna. Det är väldigt intressant precis som våran chaufför sa att allt funkar så bra mellan dem som bor här trots alla olika religioner. I många andra länder blir det kaos när det blir för mycket religon..

Jaja åter till utflykten jag berättade om. Vi åkte till sleeping buddha och standing buddha, två väldigt vackra tempel precis brevid varandra. Båda var buddhistiska tempel om än det sistnämda även var i burmesisk stil. Sen åkte vi till sydöstasiens största buddhist-kinesiskatempel Kek Lok Si som anses vara något alldeles speciellt, och det var det. Väldigt vackert och stort och man kunde åka upp till toppen med en lite vagn och där uppe stod det en gigantisk staty och även väldigt vacker utsikt över staden. Sen åkte vi till Botanical Garden en park med massa olika träd, frukter och blommor. Det var väl inget jättespeciellt egentligen men nog var det fint, en massa apor såg vi också.

Nog med mitt prat om alla olika religioner och allt, det ni egentligen vill se är ju bilderna så här får ni njuta av några vackra tempel m.m.:

sleeping buddha
massor av urnor med aska inne på sleeping buddha
läskig gubbe som ser ut att vara typ mumifierad?
våran chaffis ville så gärna ta kort på oss
standing buddha
Kek Lok Si Temple
utsikten över georgetown
stora statyn
Botanical Garden
vi hittade en liten strand precis nedanför vårt hotell

Kommentarer
Postat av: Pappa

Alltid lika kul att läsa det ni gör...och alla apor ni ser.:)

Kramar er...

2011-02-17 @ 16:23:52
Postat av: mamma

fantastiskt fina bilder... Här har vi fortvarande sträng kyla, skulle vara skönt o komma ner i värmen o upptäcka en liten del av det som ni gör :)

puss o kram

2011-02-17 @ 20:05:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0