en grotta, en viewpoint och nästan en lagun

Idag fick vi äntligen sova ut lite så vi tog en sovmorgon till halv 10 innan vi gav oss ut på dagens äventyr. Vi gick först till en annan grotta här som heter Diamond Cave som dessutom är en nationalpark så vi fick betala för att gå in där, dock bara 40 baht var som är typ 10 kr. Det var väldigt vackert där inne med massa formationer i kalksten och en "vägg" var upplyst och där såg man hur det glittrade hur mycket som helst. Längst in såg vi fladdermöss i taket också men mer än så var det inte att se för man kunde inte gå så långt in.

Efter en tur i grottan gick vi tillbaka till de grottor där vi var igår och påbörjade en klättring mot toppen av klippan. Det fanns nämligen en lagun och en viewpoint där. Vi hade frågat i receptionen om vi kunde gå i flipflops och det tyckte han men det skulle vi få ångra. Och det borde vi ha vetat själva att man ska ha gymnastikskor men något slog lite slint i huvvet tror jag ;) haha. Hur som helst så klättrade vi upp dit i våra flipflops och det var inte en lätt klättring måste jag säga! Det fanns rep som man kunde hålla i sig i och dra sig upp för men det var fruktansvärt brant och gode läskigt att klättra när det bara blev brantare och brantare hela tiden. Men till slut kom vi upp iaf och då gick vi till viewpointen där det var en fantastisk utsikt över hela railay. Man vågade dock inte gå alltför nära eftersom det var världens stup rakt ner. Efter det bestämde vi oss för att gå till lagunen och vi trodde ju att vi hade klättrat färdigt men då var man istället tvungen att klättra väldigt brant neråt. Och till slut kom vi fram till ett ställe där man såg en skymt av lagunen men det var så fruktansvärt brant att vi vände eftersom vi hade så dåliga skor. Det var iaf en väldigt spännande och lite läskig tur men det var väldigt vackert där uppe så det var värt all klättring.

Efter allt klättrande gick vi till railay beach och slappade ett tag. Det är ju våran sista kväll nu så vi har bokat en båt till Phi Phi imorgon där vi tänkte bo nån dag. Så nu blir det att packa och sova så vi orkar upp imorgon! Hoppas ni har det bra där hemma, kram :)

vet inte om det syns men här glittrade det massor
markus i grottan
viewpoint över riley
lagunen var där nere, men vääldigt brant
till vänster om mig ser ni ett rep man kunde hålla i sig i och hur brant det var

Kommentarer
Postat av: Inger

Det där med klättringen lät läskigt.....det knöt sig nästan i magen när jag läste.....och dåliga skor hade ni oj oj men det slutade ju bra....och det var säkert jättevackert. Klättrade du i bikinin Emma? Hoppas ni får fortsatt trevligt. Kramar till er.

2011-02-07 @ 19:11:44
Postat av: mamma

Det är bra du håller dig i form Emma så du klara att följa med mig på Step in :)... Håller med med Inger, bättre skor nästa gång så det inte händer nån olyckor. Vilka fantastiska bilder! Skanar dig Emmisen... massa kramar

2011-02-07 @ 21:57:33
Postat av: Pappa

Hej jag såg att ni hade skickat ett meddelande eller ringt på skype men jag är ju aldrig hemma före 4.

Det är nästan lite väl spännande att läsa era eskapader, hoppas bara att ni har bättre på fötterna nästa gång ni klättrar,men man ser att ni trivs och det är ju det viktiga och som vanligt härligt lockande bilder....som i paradiset...

Kramar!

2011-02-08 @ 03:32:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0