tigrar och en dödsbro

Idag tog vi en liten sovmorgon till halv 10 men sen gick vi direkt till våran första utflykt för dagen. Vi hade bestämt oss för att gå och se "bron över floden kwai" som det även har gjorts en film om. Många krigsfångar under andra världskriget tvingades att bygga denna Death Railway under hemska förhållanden och allt som allt blev ungefär 100 000 fångar dödade. Bron har blivit förstörd och bombad flera gånger men man byggde upp den igen och den är fortfarande under konstruktion. Bron används än idag och idag kom det faktiskt ett tåg och körde över bron precis när vi gått av den.

På eftermiddagen åkte vi till Tigertemplet som ligger i utkanten av Kanchanaburi. Där lever tigrarna med munkar och anses som helt tama. Vi visste att det har blivit ett ganska turistigt ställe men vi tyckte att det verkade spännande så vi for ändå. Det var spännande att få klappa och se tigrarna men vissa verkade inte må så bra. Vissa tigrar verkade mer alerta än andra men man förstår ju att tigrarna inte mår bra av att sitta fastkedjade varje dag för att turister ska få komma och klappa dom. Hur som helst så var det en spännande upplevelse och vi fick även se en söt liten tigerbebis som var nybadad. En tiger som jag klappade verkade lite orolig så precis när dom skulle ta ett kort ställde sig tigern upp och de som arbetade där skrek "up up" åt mig eftersom de inte ville att jag skulle vara i närheten. Annars var alla tigrarna väldigt lugna och fina men vi hade nog hoppats att tigrarna skulle få vara mer fria och inte så mycket turister. Men helt klart en upplevelse! Vi fick även se en massa andra djur på vägen mot tigrarna. Det fanns massa lösa vildsvin, vattenbufflar, dromedarer och massa annat.

Imorgon blir det en heldag på en nationalpark med ett av thailands vackraste vattenfall, blir nog bra! Hoppas ni har det bra där hemma. Kram

Bron över floden kwai

Kommentarer
Postat av: mamma

Att du vågade ligga på tigern, jag fick hjärtrus bara jag såg bilden. Ha det så bra i morgon, det blir säkert en intressant dag. Kram :)

2011-01-21 @ 16:05:32
Postat av: Pappa

Ja vilka bilder du kommer med, jo nu känner jag mej jätte lugn, oj ja fick nåt i halsen, möjligen hjärtat som hoppade ner i halsgropen...:)

Ha de bra nu och njut . Kram...

2011-01-21 @ 16:36:10
Postat av: Christina

Åh vad ni har sett och gjort mycket redan...såg mysigt ut att få känna på en tiger, men vet inte om jag hade vågat...tufft gjort : )

Sköt om er och stor kram

2011-01-21 @ 16:59:22
Postat av: Sofia

Åh, vad roligt det är att läsa om vad ni gör! :) Man blir otroligt sugen! Toppen att du är så duktig på att uppdatera! Ha det gott! Kram

2011-01-21 @ 18:59:59
URL: http://cloudberries.blogg.se/
Postat av: Ylva

Så galet att vara så nära tigrar. Modigt. Sjukt modigt. :)

2011-01-22 @ 01:41:03
URL: http://ylva-andersson.blogspot.com
Postat av: flickbarnet mittemot

åååååh tigrar!! jag vill också :( hoppas ni har de bra, sola åt miig :D

2011-01-25 @ 21:25:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0