hemma

Äntligen hemma! Resandet hem till sverige gick bra men det tar på krafterna att resa under en hel dag och byta flyg tre gånger. Hade lätt att somna igårkväll men däremot vaknade jag typ kring 5 och steg upp halv 6 så det kanske tar ett tag att komma igång med sverigetiden igen.

Våran resa har varit helt underbar och vi ångrar inte för en sekund att vi åkte. Vi har haft väldigt få missöden men vi har lärt oss väldigt mycket om både oss själva och världen. Vi kommer att uppskatta allting vi har här hemma mycket mer, man kan inte förstå all fattigdom i världen innan man själv ser den.. Kambodja t.ex. är ju väldigt fattigt men de är ändå påväg upp med ekonomin och det finns många andra länder i asien och andra ställen i världen som är så mycket fattigare än kambodja.

Alla de tre länderna vi besökte var bra på sitt sätt. Vi kan inte säga att vi tycker mer om något land men vi kände oss mest "hemma" i thailand eftersom vi befann oss där i ca. 6 veckor av våran resa. Det finns så många underbara öar och platser i såväl thailand som malaysia och kambodja. Och folket är helt underbara, men vi kände nästan att vissa delar av thailand börjar bli lite less på turisterna och är därför inte lika trevliga. I Kambodja var alla hur trevliga och nyfikna som helst på oss!

Pengamässigt vet vi inte riktigt hur mycket pengar det har gått men mycket mindre än vi trodde! Vi har fortfarande kvar pengar så att vi skulle ha kunnat vara kvar i en till månad nästan. Vi hade ju lite mer pengar än vad jag skrev från första början eftersom vi fick lite jobb under jul men det har gått mycket mindre pengar och då har vi ändå bott bra och varit på massa utflykter! Nu när man kommer hem kommer allting att bli så dyrt.. haha.

Några topplistor:

Bästa städer/byar:
1. Chiang Mai
2. Siem Riep
3. Kuala Lumpur
4. Phnom Penh
5. Kanchanaburi

Bästa öar/stränder:
1. Perhentian (mysig lugn ö med klart vatten och underbar snorkling)
2. Koh Lipe (mysig och harmonisk ö med vackra stränder)
3. Koh Tao (underbar ö och snorkling)
4. Railay (en av de vackraste stränderna vi sett)
5. Koh Chang (vacker ö med orörd natur trots storleken)

Någonting utöver det vanliga från varje land:
- Similian Islands, thailand (helt otrolig utflykt hit med en massa snorkling och underbara stränder med den vitaste sanden och blåaste havet)
- Koh Rong Samloem, kambodja (förvånansvärt nog så fanns det ännu vitare strand på denna ö som knastrade som snö, otroligt vackert)
- Perhentian, malaysia (måste ta med denna ö här också, hur underbart som helst, åk dit!)

hemma på kallax efter en låång resa
grävde i min kartong när jag kom hem

Kommentarer
Postat av: Markus

Skönt att komma hem :) Men man saknar redan värmen, visst då? puss

2011-03-28 @ 21:14:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0