family

Familjer kommer och går. Familjen på Sjöhagevägen i Skuthamn har växt. Och då menar jag inte att vi har några nyfödda bebisar hemma eller så. Nä utan det är helt enkelt en kvinna och en 13-årig kvinna av mycket trevlig sort. Vi kommer nog att få det bra tillsammans.
 Det finns många som inte accepterar nya familjer, men varför gå emot sin förälder och hata dem om de kommer in en ny i deras liv? Det blir ju bara värre. Jag är alltid öppen för nya saker. Bara ni är lyckliga är jag det.

Förresten, en hund vid namn Leon bor nu också hos oss.

lov

Engelska nationella idag. Gick väl sådär, men skönt att det är gjort iaf. Sen fick vi ju sluta efter det så då slutade vi 11.30 istället för 16.00. Inte illa. Så då fick vi lov. Skönt med ett minilov såhär på vårkanten. Dock blir det väl lite plugg också, men lov är ändå lov. Måste verkligen skriva talet snart, det ska ju vara inlämnat på fredag.

Var på en sväng tjejkvällen på stan me Karro och det var verkligen mycket folk som trängdes överallt. Blev lite väl jobbigt så vi köpte glass och satt ute och tog de lugnt ett tag. Tror däremot att det blir en sväng till Luleå på fredag, så det kan möjligtvis leda till lite shopping.

broken

Ringde och kollade upp mitt sommarjobb igår. Det visade sig att det var reprisen som ägde OK Marinan, så alltså blir det på OK Marinan jag ska spendera mina 3 första veckor på sommarlovet. Det blir säkert bra.
På kvällen var jag med Emilia, vi såg talang och pratade massor. Det var trevligt och mysigt.

Att få vakna upp till ljudet av ingenting, det är härligt. Jag bestämde mig för att jag skulle sova tills jag vaknade idag helt enkelt. Sen gjorde jag iordning mig och for in till stan. Skulle höra om man kunde få byta/köpa en ny mobil eftersom att min mobil har gått sönder igen! Jag tror jag blir galen. Och nu sa de att man inte skulle få köpa en ny mobil utan att man skulle fortsätta skicka in den hela tiden. Men inte orkar jag skicka in min mobil med bara några veckors mellanrum hela tiden. Så det var ju tur att jag hade en vuxen med mig. Mamma fick sköta snacket eftersom att de förmodligen har mer respekt för henne än för mig. De skulle ringa till företaget på måndag och kolla om de kunde göra något. Så det är väl bara att hoppas.



work

Spinning och boxning på idrotten idag. Grymt jobbigt men väldigt skönt efteråt. Dock så tycker jag faktiskt att spinning är väldigt tråkigt och boxning väldigt kul. Så helhetsintrycket blev helt okej. Efter idrotten funderade jag på vad jag ska hålla för tal i svenska om några veckor. Tror faktiskt att jag har kommit på ett ämne, vilket är lite olikt mig eftersom jag aldrig kan bestämma mig. Kan berätta det en annan dag när jag är säker på att det blir det ämnet. Kjolen på syslöjden går också framåt, den börjar ju att se ut som den ska göra faktiskt.

När jag kom hem från skolan fick jag reda på att jag hade fått ett sommarjobb den första perioden. Skönt att jag fick den första säger jag bara! Jag ska iaf jobba på reprisen/ OK Marinen står det. Men det är ju två olika arbetsplatser, så jag undrar vad som menas med det egentligen. Jaja, det återstår att se.

pass

Sitter och latar mig och känner mig lite seg så här efter träningen. Det var en riktigt rolig och jobbig träning, precis som det ska vara! Snart är ju dock säsongen slut. Men nu när det börjar bli så härligt väder ute börjar jag känna för att fara ut och springa. Måste också ta tag i att fara till step in, har haft lite svårt att hinna dit på sistone. Tror jag ska fara på något av min brors body pump pass också nu när han har kommit igång med det.

Men ikväll ska jag bara ta det lugnt och se på Grey's anatomy!

test

Nationella är i full gång och en hel del andra uppgifter och prov likaså. I måndags blev jag iaf av med historiaarbetet så det var ju skönt. Börjar känna mig ganska less på allt som har med skolan att göra, men det är ju snart sommar! Nästa vecka har vi ju ett litet lov iaf, kommer bli grymt skönt.

Är ganska trött så jag känner inte att skriva så mycket och det har jag faktiskt inte gjort på länge. Men jag ska försöka bättra mig. Nu ska jag gå och hjälpa till att baka och sen ska jag se på tv. Justja, måste plugga tyska också.

call

Ring ring. Telefonen ringer halv tio och jag vaknar och kan inte somna om. Hann inte sova speciellt mycket inatt då eftersom att jag la mig ungefär halv tre. Men det gör inget, för jag var ändå ganska pigg halv tio, så då låg jag kvar i sängen ett tag och sen steg jag upp.

Igår hade jag bara en lektion, från 10-11 och där gjorde vi inte speciellt mycket så det var alltså ingen speciellt givande dag. Efter skolan for vi in till stan och köpte årets första mjuklass, i det här fina vädret får man ju så mycket vår- och sommarkänslor. Sen satt vi och solade ute ett tag och bara pratade.

På kvällen träffades jag, Anton och Emilia hos Karro. Det blev en väldigt lyckad och trevlig kväll och vi hann med en hel del. Bland annat så spelade vi taboo, såg tv, såg film, åt godis, gick ut på stan och en massa annat. Dock så var det någon som tjuvplingade på dörren väldigt sent så det var lite läskigt. Sen när vi skulle gå ut så var trapphuset tänt och det hade det varit väldigt länge. Det konstiga är ju att om det inte är någon där så släcks ju lamporna. Men det var alltså tänt och ibland hörde man fotsteg så det var som lite creepy. Det var iaf en bra kväll och alla kom hem oskadda trots trapphusets hemlighet.

write

Dagen började med engelska nationella där vi skulle skriva en uppsats. Vi skulle antingen skriva om ett minne till en viss årstid eller berätta om vad vi tycker om alla årstider. Jag valde första och skrev om maltaresan. Surprise! Haha, jag har ju skrivit om den en hel del förut, men det passade som bra att skriva om den nu så. Tänk att 80 min kan gå så fort. Man brukar ju säga att tiden går fort när man har roligt, men har man verkligen roligt när man skriver prov? Näe det skulle jag inte tro, det är väl helt enkelt för att man bara vill skriva ner allt så fort som möjligt och hinna läsa igenom det innan tiden är ute.

image36

vårkänslor

image35Soligt härligt väder. Plusgrader. Är vi kanske äntligen påväg mot vår nu? Det hoppas jag då verkligen, är så less på all denna snö och allt slask. Jag längtar efter gräset och blommorna, efter allt det färgglada. Men idag fick jag lite vårkänslor, så jag hoppas det fortsätter så här. För sen så är det ju snart sommar också. Det är dock ganska mycket kvar i skolan än, bland annat nationella. Imorgon har vi nationella i engelska och sen lär det dyka upp fler nationella här och var. Just nu är det sommarlovet som driver mig, bara jag får göra bort alla skolsaker och sen är det sommarlov. Den känslan längtar jag efter.

time

Hur kan det komma sig att även fast jag har haft så mycket tid efter skolan att plugga så har tiden bara rusat iväg? Det är först nu jag inser hur mycket jag borde har pluggat idag. Jag har dock hunnit göra lite på historian iaf. Men det finns så mycket mer jag borde ha gjort. Så nu ska jag använda resten av tiden innan jag ska sova till något lite nyttigare. Kanske läsa lite i min svenskabok som ska vara utläst, när? Ja när ska den vara utläst egentligen? Kanske borde ta och kolla upp det.

secret

Har varit hos Sofia tillsammans med Hanna och Ida på eftermiddagen idag, vi ska nämligen göra ett litet projekt till en viss person. Mer kan jag inte säga eftersom det ska vara hemligt. Efter det så for jag på träningen som vi inledde med lite tennis och jag kan ju lugnt säga att mina tenniskunskaper inte är särskilt stora. Sen återgick vi till att spela badminton och det var en rolig träning som vanligt.

Nu sitter jag här och har tagit en paus från skrivandet på mitt historiaarbete om kvinnor på 1800-talet. Jag är iaf glad att jag har kommit igång med den nu eftersom att den ska in på fredag. Vi har haft hur lång tid på oss som helst, men jag har inte orkat börja med den. Men nu har jag iaf skrivit lite så jag får hoppas att det flyter på.

the butterfly effect

Nu har jag varit riktigt dålig på att uppdatera bloggen ett tag. Men ibland känns det bara så jobbigt. Ibland är jag helt enkelt bara för lat. På tal om lat så måste jag fara till step in någon dag! Men inte imorgon, för då har jag badmintonträning. Och sen så måste jag plugga en hel del.

Igår slutade vi skolan 11 eftersom vi inte hade någon engelska. Det var grymt skönt och jag hann knappt känna att jag var i skolan eftersom vi inte gjorde något speciellt. Två lektioner som bara rusade förbi helt enkelt. Efter skolan gick vi på stan och fikade, som vanligt. Vi satt och pratade i flera timmar och bara tog det lugnt. Sen åkte jag till Pia och Elise på tacomiddag. Så när jag väl kom hem och fick ta det lugnt var väl klockan kring 12. Senast jag var hemma var ju tidigt på morgonen.

Vaknade halv ett idag. Det var grymt skönt att få sova ut och det behövdes. Sen har jag bara varit allmänt lat resten av dagen fram till halv åtta ungefär då jag for till Karro. Jag hade helt enkelt inget att göra tidigare och orkade inte heller göra det, så jag satt mest framför datorn och fördrev tiden. Vi hade trevligt som vanligt och såg bland annat the butterfly effect. Den har jag sett många gånger, men det gör inget, för den är så bra. Nu har jag ganska nyligen kommit hem och sitter och äter chips och pratar med folk på msn.

slingor

Den här veckan har gått väldigt snabbt! Nu är det helg igen, sköönt. Idag har jag inte hunnit med så mycket, jag hade en lång skoldag och sen skulle jag skynda mg hem och äta. Sen efter det skulle jag nämligen in till stan och klippa mig och färga slingor. Det känns lite somrigt med ljusare hår, vilket gör att jag längtar ännu mer till sommaren.

hard work

Jobbig träning även idag. Det känns faktiskt riktigt bra att våra träningar börjar bli jobbigare. Det ger ju så mycket mer också! Jag måste däremot ta tag i att fara till step in igen, jag har haft ett långt uppehåll. Det har varit så mycket ivägen och sen har jag ju varit utomlands också. Men det var verkligen längesen jag var där, så nu känner jag att det är dags!

österrikisk dans?

Vi hade besök av en österrikare på tyskalektionen idag. Det var som rätt slappt att bara sitta och lyssna. Men sen i slutet skulle vi givetvis testa på deras folkdans. Det var inte en vacker syn kan jag lova. Om ni hörde något skrattade och hoppande när ni gick förbi södergränd, då var det vi.

Efter skolan var det bara att skynda sig och äta något och sen fara till träningen. Det var grymt skojj, vi hade en jobbigare träning än vanligt. Men det är bra, för då känner man ju att det verkligen ger något. Sen så blir jag alltid så grymt glad efter jobbiga träningar och sånt, pigg och glad. Dock inte om jag skulle ta i för hårt och få migrän då. Men som idag till exempel, så var jag glad för ingenting hela kvällen. En härlig känsla.

klimatdebatt

Har haft klimatdebatt från 8.10-12.00 idag. Vanligtvis brukar jag ha väldigt svårt för debatter. Men idag gick det ändå ganska bra, jag ställde frågorna som jag hade tänkt mig och kom på några under debattens gång. Det kändes bra eftersom att jag ofta tänker för mycket i debatter innan jag säger något. Men idag tänkte jag att det var dags för ändring! För jag vill verkligen bli bättre på att debattera. Så nu känns det i alla fall grymt skönt att ha gjort bort det.

Nu ska jag in till stan och beställa ett nytt paket med linser och strosa runt ett tag. Tror inte att jag kommer orka plugga allt för mycket idag, känner mig trött och seg. Jag kan möjligtvis vara påväg att bli sjuk. Jag vaknade inatt av att det var så grymt varmt och sedan av att det var så kallt. Kan vara ett tecken på att en sjukdom är påväg att inträffa? Det hoppas jag då verkligen inte!

plugg och träning

Klassisk söndag. Idag var jag tvungen att plugga till en klimatdebatt som vi har imorgon. Jag ska representera Sverige i frågorna. Debatter är verkligen inget för mig, men jag får väl hoppas att det går bra. Träningen var inte speciellt givande eftersom att alla var trötta och hängiga. Det gjorde det inte bättre att vi inte hade någon tränare som taggade upp oss idag. Så det blev mest en oseriös, seg träning. Menmen, så är det ibland.

slask

Tråkigt slaskigt väder. Var och beställde klipptid och färgning av ljusa slingor till nästa vecka. Då blir jag somrig i håret. Vill verkligen att det ska bli sommar nu. Sedan har jag varit i min brors lägenhet och hjälpt honom att få upp en del saker och så. Han har nämligen flyttat till en lägenhet i stan. Inte allt för långt bort, så det är ju lätt att hälsa på honom. På kvällen var jag med Rebecka, vi pratade och hade det allmänt trevligt. Har lagt in lite bilder från Gran Canaria på bdb och ska lägga in på pixbox sen också. Jag sysselsätter mig med allt möjlgt just nu för jag vill helst inte lägga mg än eftersom jag vet att jag måste plugga imorgon!

gran canaria - playa del ingles

Slutade 11.10 idag eftersom vi inte hade någon engelska, det var grymt skönt! Den här skolveckan gick snabbt för mig, jag gick ju bara två dagar. Så nu är det helg, men jag måste dock plugga en hel del. Inte kul. Menmen nu ska jag berätta lite om resan till Gran Canaria som lovat.

Vi var lite oroliga att vädret kanske inte skulle hålla eftersom att det några veckor tidigare varit lite ostabilt. Men så var inte fallet för oss. Vädret var underbart hela veckan. Det var ca 25 grader och strålande sol. Dessutom är solen väldigt stark där, det märkte jag efter första dagen då jag hade bränt mig. Och jag är en sån som nästan aldrig bränner sig! Det var i alla fall grymt skönt att ligga och steka i solen en vecka och nu längtar jag ännu mer till sommaren. Vi höll mest till vid poolen på hotellet på dagarna eftersom att det oftast var så blåsigt vid stranden. Men hotellet, poolen och personalen var underbara så det gjorde inte mig något. Dock så var det typ 90% tyskar på vårat hotell! Vart man än vände sig hörde man tyska. 

En dag var vi faktiskt på stranden, det var härligt och sanden är så finkornig och precis så där som det ska vara utomlands. Havet var lite kallt, men det gjorde inget för mig eftersom jag inte alls är någon badkruka. Tvärtom så tycker jag att det var riktigt skönt i havet. Några speciella utflykter gjorde vi egentligen inte, det blir lite stressigt att börja fixa det när man bara är där en vecka. Så vi bestämde oss för att bara ta det lugnt och njuta av solen. Men det finns en sak som man kan kalla för en utflykt. En dag gick vi och vandrade på maspalomasöknen och såg på solnedgången. All den finkorniga sanden har blåst från Sahara, så det har blivit en miniöknen där. Det var väldigt fint, men vi valde dock helt fel dag! Det blåste nämligen massor och sanden yrde runt om oss. De små sandkornen befann sig på hela min kropp efter den vandringen kan jag lova! Så det hade ju varit trevligare om vi hade valt en dag med mindre blåst. Sen skulle vi ju ta kort på solnedgången och det gick bra ända tills kameran gick sönder! Sandkornen blåste såklart in i kameran också. Så vi missade att ta kort när solen var halvägs ner bakom horisonten. Men jag hann få några bra bilder i alla fall och dagen innan hade vi varit på stranden och tagit kort på solnedgången så helt lottlös blev jag inte. På kvällen fick vi dock kameran att funka igen även om det är väldigt halvhjärtat den lever. Jag antar att det är dags att införskaffa en ny.

Restaurangmat varje kväll tackar jag då inte nej till, grymt god mat åt vi hela veckan och massor av stora glassar. Shoppa gjorde vi inte så mycket eftersom att det antingen är svindyra märkeskläder eller turkkläder. Jag hittade dock några mellanting som jag köpte. Det är ju inte heller billigare i Gran Canaria så det är ju inte något ställe man far till för att shoppa. 

Folket var grymt trevliga och de hade alltid ett leende på läpparna. Visst fick man en del raggare efter sig, men sånt är livet när man är utomlands. Det finns så mycket jag skulle kunna berätta, men det är nog bäst att jag slutar nu annars kommer ingen att orka läsa. Resan till Playa del Ingles var underbar och det är ett ställe jag gärna återvänder till i framtiden!

 

give it all

Jaha, då var man tillbaka i skolan igen. Kändes tungt även fast jag hade tre dagar extra lov. Under de tre dagarna låg jag och stekte i solen på Gran Canaria när alla andra var i skolan.
Det var en härlig resa kan jag lova. Tänkte att jag skulle skriva lite om den idag, men det orkar jag inte, är så grymt trött. Jag kan skriva ett inlägg om resan imorgon. För nu måste jag plugga lite tyska.

RSS 2.0