sittning

Livet rullar på här i Umeå och allt är bara bra! Tiden går dock otroligt fort och jag tycker att det är helg hela tiden. I tisdags hade vi våran sittning med filmtema och det var våran sista nollningskväll. Det var grymt kul, god mat, spex och en massa dansande. Min nollegrupp var utklädd till Cruella de vil och de 101 dalmatinerna.

En bild på min nollegrupp, cruella de vill (victor) som blev årets nolla och det är därför han även har en teletubbies t-shirt:


lördag

Nu börjar nollningen närma sig sitt slut. Ikväll har vi fadderfadderfest och sen är det sittning på tisdag och efter det är vi inga nollor längre. Idag har jag städat min lägenhet och även satt upp en hylla med ljuslyktor på väggen. Nu blir det nog att plugga ett tag innan det är dags att göra sig iordning för kvällen!


lägenhet

Nu ska jag visa lite bilder på min lilla lägenhet. Den är nästan helt inredd nu, är bara lite småsaker som ska fixas och en vägghylla och sådär.

hallen
köket

badrummet

sängensg-nolla

Åh vad jag trivs med utbildningen och med mina klasskamrater. Allt känns riktigt bra och vi har en massa roliga nollningslekar osv. Har dessvärre dragit på mig en jobbig förkylning och har haft lite feber.. Men idag är febern borta men förkylningen håller hårt om mig. Blir nog fest idag iaf, vi är några från klassen som ska träffas och sen ska vi nog ut nånstans.

Idag var det flottrace och vi kom tvåa, grymt bra jobbat gruppen!

flottbygge
våran flagga och självklart våran maskot mats!
björnligan och flotten!
killarna som simmade oss till en andraplats ;)

umeå

Nu har jag snart gått en vecka på sjukgymnastprogrammet. I måndags var det riktigt pirrigt med uppropet och allt men det visade sig bli en grym klass och allt känns bara bra! Vi har hunnit börja lite med medicinsk terminologi där vi lär oss latinska termer och namn på olika ben och leder i kroppen. Hur kul och intressant som helst! Än så länge så känns det verkligen som att jag har kommit rätt.

Vi har även våra snygga nolleoutfiter som vi har varje dag på skolan. Ett pannband där det står SG-NOLLA, en typ mantel/väst med mitt lagnummer och dessutom kokosnöten förstås. Vi har inte haft så mycket nollning än men i tisdags var vi ut på villan och dansade och det var grymt kul.

Idag har vi varit på en välkomstmässa på campus och sen har vi haft ett pass med klassen på IKSU. Nu blir jag bara mer sugen på att skaffa IKSU-kort, det var ju så himla fint där inne och hur kul som helst! Ja som ni ser så lever jag och mår här i Umeå. Bilder på min underbara lilla lägenhet kommer inom kort.

student

Imorgon är det dags, då blir jag student. Jag har bott i min lägenhet i ungefär en vecka nu och jag stormtrivs verkligen här i Umeå och jag hoppas verkligen att jag kommer att trivas lika bra med utbildningen. Imorgon är det upprop kl 14 och det kommer bli såå spännande!

Ska lägga upp bilder på min lägenhet också så ni får se hur jag har det. Den är så gott som klar bara lite inredningsgrejjer och sånt som ska upp på väggarna osv.

TURKIET

I början av augusti åkte jag och min pojkvän till turkiet. Det var väldigt välbehövligt eftersom jag har jobbat hela sommaren med två jobb. Vi åkte iaf till Side som är en lugn och barnvänlig liten stad, men som passar alla åldrar. Stranden var grymt lång och fullproppad av människor eftersom det var högsäsong. Väldigt fin strand var det också och knappt några stenar i vattnet. När jag var till Alanya för ett antal år sen så tyckte jag att stranden var lite väl stenig.

Side känns väldigt olik Alanya, det kändes knappt som att man var i samma land. När vi var till Alanya 2006 så var alla turkar så jobbiga och påstridiga men så kändes det inte alls i Side. Dessutom var Side väldigt mysigt, rent och fint. Och inne i centrum fanns det många små trånga gränder och en massa gamla ruiner så det kändes nästan lite som i Grekland.

Vårat hotell var väldigt fint och fräscht också och vi hade ett fint poolområde och så men vi låg mest vid stranden ändå. Det fanns många ställen på stranden där de hade gratis solstolar om man köpte något från deras restaurang och det gjorde vi ju varje dag.

Vi gjorde ingen utflykt under resan eftersom vi kände att vi bara ville ta det lugnt och äta en massa god mat. Vi shoppade lite fina grejjer också, turkiet har ju massor av kopior så det finns ju mycket att köpa. Nog för att alla butiker har i princip samma saker..

Jag tyckte verkligen om Side och jag skulle gärna återvända dit. Ett lugnt och mysigt ställe helt enkelt. Väldigt charteranpassat men det är väl det man är ute efter ibland. :) Fruktansvärt varmt var det också, närmare 40 grader i skuggan varje dag. Skulle gärna vilja återvända till Side under våren eller hösten och se hur det är då.

+ Billigt                           - Mycket folk under högsäsong
+ God mat                        - Vissa jobbiga turkar
+ Fint hotell
+ Fin strand

vårat hotellrum


min drink på stranden

hotellet


strandpromenaden

äter det goda turkiska brödet man får före maten


markus på våran 3-årsdagRSS 2.0