similian islands

Nu är vi inne på våran sista dag här i Khao Lak. Vi har inte kunnat uppdatera nått eftersom vi inte har fått tag i nått internet, men ikväll har vi tagit oss tid att sitta på ett café med gratis wifi. Igår flyttade vi till Happy Lagoon och fick en superfin bungalow för 700bath nära stranden. Så igår låg vi på stranden hela dagen och solade och badade. Grymt varmt vatten i havet här också, mycket varmare än på de öar vi har varit.

Idag blev vi upphämtade tidigt från hotellet för att fara på utflykt till Similian Islands. Vi bokade en utflykt som var ganska lik den på koh tao, båt till flera olika öar och även lunch och frukt osv. Vi åkte speedboat ut till öarna och det tog typ 1½ timme att ta sig dit trots att vi hade en väldigt snabb båt. De var lite jobbigt, speciellt eftersom det var en ganska guppig resa så det var tur att vi hade tagit åksjukepiller.

Vi gjorde fyra olika stopp under dagen, det första var på en strand där man kunde snorkla eller göra vad man ville. Fint blått vatten och många fina fiskar och även några små maneter som dök upp och brände oss ibland. Andra stoppet vi gjorde var utanför en ö där det fanns massor av fiskar och alldeles klarblått vatten. Vi fick dessutom se en stor sköldpadda när vi snorklade! När jag stack ner huvudet kom den mot mig eftersom det fanns mat i vattnet, riktigt häftigt var det och det kändes helt magiskt att simma med den under vattnet. Tredje stoppet var var också snorkling med ungefär samma fiskar som vi redan sett men vi såg en hel del riktigt stora färgglada fina fiskar här också. Fjärde stoppet var helt klart det bästa av allt och det var dessutom själva ön Similian. Här finns det absolut klaraste blåa vatten och vitaste mjuka sandstranden man kan tänka sig. Det finns väldigt många fina stenar där också och man kunde klättra upp till en "view point" och se ut över hela similian. Det var fruktansvärt vackert att stå där och se ut över stranden. Det enda som var lite synd var ju alla turister överallt.. Men som tur var kom vi först upp dit så vi fick en liten stund för oss själva innan turisterna strömmade in.

Imorgon åker vi vidare på nya äventyr, närmare bestämt Krabi där vi tänkte bo på Railey Beach.

min friterade glass jag åt på stranden

våran bungalow på happy lagoon

jag på första stranden




här snorklade vi och såg sköldpaddan
similian
view point över similian
vi hittade en liten egen strand på similian

Kommentarer
Postat av: Dick och Louise

Så otroligt vackra bilder, för att inte tala om personerna på dem. Nu håller vi på längta ihjäl oss efter er:) Men vi får tåla oss. Kram kram

2011-02-04 @ 17:45:08
Postat av: mamma

Håller helt och hållet med med Dick o Louise. Du Emma som gillar sköldpaddor och får även simma bredvid en sån, det måste kännas jättehäftigt..

Var rädd om maneter. Puss o kram

2011-02-04 @ 21:17:15
Postat av: Inger

Ni verkar ha det väldigt skönt och du Emma verkar ha blivit frisk, va skönt. Jättevackert ser det ut Similian.....

Vet du va jag ser på kortet där du och Markus är tillsammans, vad lika ni är på något vis.....man brukar kalla det för "äktenskapstycke"....kul. Ni är så söta tillsammans. Ha det fortsatt skönt. Kramisar.

2011-02-04 @ 22:01:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0