angkor wat och en massa andra tempel

Vi bestämde oss för att det skulle bli tidig uppstigning idag trots våran långa resa igår. Blev nämligen uppstigning 04.30 imorse eftersom vi skulle se soluppgången vid angkor wat. Så vi begav oss med tuktuk kl 5 imorse från hotellet i mörkret påväg mot angkor wat. Det var ju självklart många andra som skippat sovmorgonen för att se soluppgången med oss också. Och jag kan lova att det var helt klart värt de missade sovtimmarna! Det var väldigt vackert och mysigt att se solen gå upp där bakom templet, helt magiskt. Tyvärr så var det lite renoveringsarbete på sidan av templet, men det gjorde inte så mycket.

Efter soluppgången gick vi runt lite i angkor wat som är ett riktigt mäktigt gammalt tempel (typ 800år gammalt). Alla tempel som man besöker är ju tempelruiner och många har rasat ihop på flera ställen så det är därför de hela tiden måste göras lite renoveringsarbete för att de ska hålla sig uppe.

Efter angkor wat åkte vi till ett annat stort tempelområde som heter angkor thom. Det fanns typ 7 olika tempel man kunde gå runt till där men det största var ett tempel med en massa inristade stenhuvuden.

Sedan åkte vi vidare till templet ta prohm som är känt som templet som har ett träd växande på sig (det så kallade tomb raider-trädet).

Vi åkte även till två till tempel efter det men vi kommer inte ihåg namnen och de var inte lika speciella så den tråkiga informationen besparar jag er. Men det var hur som helst väldigt vackra och intressanta tempel och helt klart en upplevelse för livet. Många går ju på dessa tempel i flera dagar men jag tror att vi nöjer oss med en dag.

Vi var borta i typ 6-7 timmar så vi var riktigt trötta när vi kom hem så vi gick faktiskt och tog en massage. Vi båda har haft ont i ryggen och varit trötta i kroppen så det var välbehövligt. Det var en väldigt spännande massage, inte alls som i sverige precis. De drar och trycker över hela kroppen och använder fötter och armbågar. Det knakade rejält i ryggen när dom slängde runt oss. Men skönt var det!

angkor wat i fyra lägen av soluppgången:
angkor thom
ta prohm (tomb raider, fanns dock flera träd på templena så vi vet inte vilket som är det "äkta")

Kommentarer
Postat av: mamma

Det här måste man bara uppleva på plats för att förstå hur mäktigt det är eller hur? Otroligt vad trädet har vuxit. Ha det bra. Kram

2011-03-11 @ 19:29:28

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0