doi suthep and cooking school

Idag har det varit full rulle så vi orkade inte göra något ikväll. Imorse åkte vi nämligen till Doi Suthep (ett berg här i chiang mai) där det finns ett tempel med utsikt över hela chiang mai. Vi åkte bil uppför en slingrig väg till en by uppe i bergen först där det fanns massa bybor som sålde olika saker. Sedan åkte vi till templet och där fick vi gå uppför 306 trappsteg. Det sägs att det finns en buddharelik i detta tempel också, vilket gör det extra heligt.

När vi kom hem kring lunch vilade vi upp oss för nästa äventyr som var en matlagningskurs i thaimat. Vi blev upphämtade av ett thailändskt par och vi åkte till en lokal marknad för att handla lite ingredienser. Sen åkte vi hem till kvinnan som håller i kursen och på hennes gård så lagade vi maten. Det visade sig att det bara var vi på den här kursen och det kan vara upp till 10, så det var väldigt skönt att få lite extra hjälp. Våran instruktör var väldigt duktig och vi fick själva välja vad vi ville göra för mat. Jag gjorde t.ex Gren Curry och då fick man göra "curry pastan" som ger smaken till maträtten helt själv också. Vi fick ju göra 4 rätter men vi har fått en receptbok med massor av olika recept så vill ni bli bjudna på äkta thaimat är det bara komma till oss ;)

Tänkte berätta en sak om biobesöket igår också som jag glömde säga igår. Precis innan filmen skulle börja så var vi tvungna att ställa oss upp för att hedra kungen med en film och sång som visades på skärmen. Det kändes lite udda men kungen är ju väldigt populär här i thailand och han finns ju på posters överallt runt om i thailand.

blomstergården i byn vi besökte
vi påväg upp till templet på doi suthep
templet
vi fick ta kort på en munk, de kändes lite konstigt eftersom vi inte brukar närma oss munkarna
en söt liten byflicka
vi på matlagningskursen
jag i action med green curryn
markus röd curry och min grön curry
markus och våran lärare
resten av mina maträtter: vänstra hörnet: pad thai (nudlar på thaivis), högra hörnet: sweet and sour chicken, längst ner: chicken satay med jordnötssås
markus maträtter: högra hörnet: friterade bananer, vänstra hörnet: pad thai och längst ner till vänster: chicken with cashewnuts

Kommentarer
Postat av: Dick och Louise

ohhh så bra, nu ska ni få laga thaimat till oss!!! Maten såg ju väldigt god ut. Kram kram

2011-03-03 @ 17:56:51
Postat av: Erica o Clas

Hejsan! ÅH vad mycket fantastiska saker ni upplever. Ni verkar verkligen ha det jätte bra. Ha det så bra och njut nu sista veckorna allt ni bara kan. Hejsvejs från oss.

2011-03-03 @ 20:08:32
Postat av: Blåsmarkarna

Eftersom vi inte kan komma till Er, så får ni komma till oss och laga mat istället !!! MUMS, blir göööör-hungrig av att bara se det ! LIKE, LIKE !! Ha fortsatt njutbart !

2011-03-03 @ 21:55:44
Postat av: Tuula

Jag ser att det är era favoriträtter...

Det här hade räckt till flera personer på en kvällsbjudning eller hur ...

Kanske blivande konkurenter till ... :)

2011-03-04 @ 09:12:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0